kampanj, Reflektion, Shop

Xmas campaign!

I know, no doodlepenguin this time. They will be back next week!

Svenska:

Det har varit första advent! Alla redan! Julen närmar sig med stormsteg. Gillar du julen (och allt som kommer på köpet)? Snön, varma glöggen, ljusen, att få umgås med nära och kära, för att inte glömma all ljuvlig julmusik som spelas dagarna i ända. Personligen så ÄLSKAR jag det! Jag blir varm, glad och lycklig över vintern och julen. Det är något magiskt med det hela och när snön väl kommer för att stanna, då vill jag inget mer än att springa ut och rulla runt i snön. Jag och sonen gjorde det häromdagen och oj vilken eufori jag fick av att göra det haha. Som tur är hade vi båda overall på oss (premiär för min del) så ingen av oss blev varken kalla eller blöta av det hela.

Jag gissar att du inte missat min nuvarande kampanj som är till dig som följer mig och den här bloggen. Just nu så kan du nämligen köpa all min original konst för HALVA PRISET. Världens bästa julklapp från mig till dig, och kanske blir det världens bästa julklapp från dig till någon annan?! Jag hoppas ju på det! För allt jag önskar med min konst är att den ska ge dig den där livsglädjen du behöver eller som du vill ge till någon annan, att du ska få känna glädje och fly verklighetens bestyr en stund genom min konst. Det vill jag ge dig.

Du hittar vart du kan skriva in din e-mail för att följa min blogg längst ner på hemsidan. Två klick bort sen är du klar.

En annan sak som jag gått och tänkt på är hur väl man skulle klara sig vid svält? Speciellt nu vid vinterhalvåret går mina tankar till de människor som flyr för sina liv och lever ett liv i konstant hunger. Men jag undrar liksom hur skulle jag själv klara mig? Med en känslig mage som inte klarar stora mängder laktos, inga stora mängder koffein eller för fiberfattig kost, hur skulle jag överleva om jag inte klarar av att äta vad som helst? Skulle min kropp och dess bakterieflora bli omstartad på nåt sätt och tåla vad som helst efter en stund i svält? Eller skulle jag dö för tidigt för att min mage inte klarar av att ta emot vad som helst? Jag tänker också på något jätteintressant som en vegan berättade när hon fick akut järnbrist efter en händelse, då vaknade hon upp mitt i natten och började rota runt i kylskåpet efter järnrik mat dvs. kött. Som tur var hjälpte hennes man henne så att hon aldrig fick i sig det (för hon skulle nog ha mått väldigt dåligt fysiskt om hon plötsligt tröck i sig massa kött efter att ha varit vegan så länge) och hon fick den hjälp hon behövde med sin järnbrist. Men det väckte tankar hos henne som jag själv nu har gått och tänkt på – vad gör man vid plötslig svält? Går man ut och jagar och äter det man får tag på, eller letar man förgäves efter ett spår av sojamjölk någonstans? Eller börjar man käka insekter liksom?

Blä, jag vill inte ens tänka tanken på att käka insekter haha. Men kanske väckte det här något hos dig? För det är intressant att tänka på det och fundera eller prata om det tycker jag. Vad gör man liksom?

Tack och lov vet jag att oavsett vad som skulle kunna hända så kan jag alltid vända mig till Gud och be om råd. Oavsett, om det går riktigt bra eller riktigt bajs så kan jag finna tröst och den energin jag behöver hos honom. Vad ensam jag skulle ha känt mig om jag inte hade haft Gud i mitt liv! Det är jag enormt tacksam för och känner extra frid över vid denna tid på året.

Ta hand om dig och glöm inte att sprida kärlek runtikring! ❤


English:

It’s been the first of Advent! Christmas is closing in on us. Do you like christmas (and everything that comes with it)? The snow, the mulled wine, the lights, to be with your loved ones, not to forget all the christmas carols that are playing all day long. Personally, I LOVE christmas! I get so cozy, happy and joyful when christmas and winter is approaching. It’s something magical about it and when the snow comes to finally make a stay, I just want to rush out and throw myself into it! Me and my son did that a few days ago and wow – such an euforia I got haha. Luckily, we both had our overalls on us so we did’nt get gold or wet at all.

You’re sure you haven’t missed my latest campaign? It’s for you who follows me and this blog. So right now, you can buy my original art for HALF THE PRICE. I know right, worlds best christmas present from me to you, and maybe it will be the worlds best present from you to somebody else?! I do hope so! Because all I want with my art is that it should give you that life force you need at the moment, or whom you might know needs it at the moment. That you shall feel the happiness and just escape your life for just a little while through my art. That I want to give you.

You can find where you can enter your e-mail and follow my blog at the bottom of my homepage. It’s just two clicks away, then you’re done.

Anothe thing I’ve been thinking about is how one should survive if famine ever would occur? Especially now during wintertime, all my thought goes to the people who flees from their lives and lives in constant famine. But, I’m wondering about how would I survive it? With a weak stomach that cannot consume loads of lactose, no big amount of caffeine or food without any fibres at all? How would I survive if I can’t handle everything to eat? Would my body and its bacterial flora be like resetting in some way and suddenly be able to consume whatever whenever? I’m also thinking about something reeeaaally fascinating a vegan person was telling about in her social media. She had severe iron deficiency and woke up in the middle of the night and felt that hear whole body was screaming after meat, so she started to rummage about in the kitchen in order to find the biggest meatbone she could find. Luckily, her husband woke up and could help her and stopped her from eating the meat (because otherwise she would probably fell sick if she should have consumed meat after several years of not eating it). She got the help she needed as well for her iron deficiency, thank God. But that awoke some thought in her which I myself have gone and thought about – what do you actually do if you suddenly experience famine? Would you just go out and start to hunt and just eat whatever comes in your way? Or would you rather search in vain after some ounce of soya milk somewhere? Or would you start to eat insects?

Yuck! I don’t really wanna think about the need to eat insects haha. But maybe this awoke something in you? Because it IS interesting to think about this or talk about this I think. I mean, what would actually one do?

At least I know ONE THING I can always do no matter what situation would occur, and that’s to lead my thoughts and heart to God and ask for His advice. Nonetheless, if it goes really great in life or if it goes like shit, I can always find the comfort and energy I need in Him. Oh how lonely I would have felt if I had’nt had God in my life! I’m forever grateful for that and I really feel at peace now during this time of the year, even though everything that’s happening in the world. Come what may.

Please take care of yourself and don’t forget to spread some love around you! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s