Reflektion, Tillbakablick

Reflection

Svenska:

Idag har jag besökt min utställning i Strängnäs, i Gula Gallerian (se inlägg om det här). Det känns sååååå bra att äntligen få se upphängningen live och justera det enligt mitt tycke. För de som inte vet så var jag sjuk på själva upphängningsdagen så min underbara man fick rycka in och fixa allt åt mig (vilken hjälte han är alltså! ❤ ). Jag har filmat massor och tagit en hel del bilder därifrån som jag kommer dela med mig av i veckan till er.

På tal om något helt annat: Ungefär vid den här tiden för exakt 1 år sedan så skickade jag in min registrering för mitt eget företag. Jag tog det stora beslutet att säga upp mig från mitt heltidsjobb och ta steget för att satsa på konsten fullt ut. Efter att ha längtat i 10års tid att starta eget så raserades till slut den sista muren som hållit mig tillbaks och tiden kunde inte ha blivit mer perfekt för det. Jag har oroat mig i så många år på saker jag aldrig haft tid att sätta mig in i (läs: bokföring), haft så många idéer som jag velat förverkliga, förberett mig så mycket jag kunnat att jag tillslut fick inse att ”Det går inte att förbereda sig på allting!”. Som en människa med en viss del av kontrollbehov var detta oerhört läskigt. Att ge sig in på något som jag inte har full koll på! Wow, vad bra det blev asså.

Jag sträcker lite extra på mig just nu för att jag vågade. Jag vågade ta steget och jag tycker till och med att det där superläskiga och oförklariga (läs: bokföring) inte alls är särskilt svårt längre. Men det är klart att jag lagt ner mycket tid för att lära mig också. Många vänder har det varit till skatteverket för att jag vill göra rätt för mig, på alla sätt och vis. Jag som har en viss telefonfobi, som jag jobbat med i alla dessa år, och måste alltid skriva upp vad jag ska prata om för att inte få blackout och glömma vad jag ska säga (haha vad skönt att man kan bli bättre på saker och ting asså, så oerhört befriande att landa i det!).

Jag som haft alla dessa idéer och som äntligen fått låta min hjärna sprängas och göra allt som jag velat göra. Jag har planerat mina dagar, bokat och preppat inför utställningar, sålt konst och lärt mig skapa kvitton, bara för att nämna några andra saker som jag lärt mig. I ett år har jag fått jobba med det jag älskar. Och jag kan inte vara mer tacksam för det. Så tacksam för dig som stöttar, så tacksam till min familj och mina vänner, så tacksam för att Gud ledde mig in på detta och gav mig mod att ta detta beslutet. Jag känner mig oerhört lycklig.

Vad gör dig lycklig och gör du tillräckligt mycket av det som gör dig det? Kanske är det din tur att ta det där steget att våga? Jag hejjar på dig ❤ Ta hand om dig och glöm inte att sprida lite kärlek! ❤


English:

Today, I’ve been at my art exhibition in Strängnäs, in ”Gula Gallerian” (read more about it here). It feels soooooo great to finally be able to make the final touch on the installation, and adjust the things according to my liking. For those who don’t know, I was sick when the date of the art exhibition started so my husband had to make the installation of all my artwork (what a hero he is! ❤ ). I’ve taken lots of photos and made lots of videoclips I can’t wait to share with you all.

Over to something completely different: Around this time, for exactly 1 year ago, I was sending in my application for my own business. I took the big step to quit my full time job and decided to focus on the art instead. I’ve longed for 10 years for this day to come, and finally the wall broke down that has held me back for so long and the timing could’nt be more perfect for this to happen. I’ve been so anxious in so many years on things I’ve never really have had the time to look into, I’ve had so many ideas I’ve wanted to actualise, I’ve had prepared myself in so many ways that I’ve come to the conclusion ”I can’t prepare on every single thing!”. As a human with a hint of control issues, this was really scary. To charge into something you don’t have full control over! And wow, it could’nt have become any better.

I’m feeling really proud over myself that I was able to take the step. That I dared to make this decision, and that superscary and unexplainable thing that was one of the things that held me back is not at all that hard anymore. Well, I HAVE put a LOT of time to learn myself to manage those hard things, such as becoming my own accountant. There has been a lot of calls to the Swedish tax agency, just to make sure that I make the correct decisions in all ways. I have some kind of a light phone phobia, which I’ve worked on in all these years, and I must always (not in the same way as 15 years ago but still) write beforehand what I’m going to speak of or ask about so I don’t get a blackout and forgets what I should say (haha, it feels SO GOOD that you can actually get better at some sort of things, such a relief!).

I’ve had all these ideas and finally been able to let loos of my brain and just DO all the stuff I wanna do. I’ve planned my days, booked and made preparations for exhibitions, been able to sell art and learned how to make receipts, just to name some of the things I’ve learned during this year. In one year I’ve been able to work with what I love. And I can’t be more grateful. I’m so grateful for your support, so grateful for my family and friends, so grateful to God who made me able to take this choice. I feel so blessed and full of joy.

What makes you happy and are you doing more of what makes you happy? Maybe it’s your turn to be filled with courage and take that step? I will cheer you on ❤ Take care and don’t forget to spread some love! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s