Positivitet, Skapandet, Utmaningar

”Jag kan inte rita”

Svenska:

Hur många gånger har jag inte hört det av andra? Och hur många gånger har jag inte själv tvivlat, på mig själv? Att jämföra sig med någon annan är nog bland det sämsta man kan göra mot sig själv.

Jag önskar att skapandet skulle väcka mer glädje och kraft än ångest och självtvivel som vi hör väldigt mycket av nuförtiden. Att höra någon säga ”Jag kan inte rita” är som att ge upp på sig själv. Klart du kan rita! Alla föds vi med skaparkraft! Alla skapar på sitt sätt och självklart behöver man ju öva. Det har vi ju gjort sedan vi föddes – övar man inte på något så kan man inte heller sticka ut eller utveckla sig själv.

Förra veckan så befann jag mig i en liten svacka där jag i princip kände ”jag kan inte rita”. Jag hade ingen inspiration, började jämföra mig med andra, hade ingen ork eller särskilt driv i mitt skapande att jag gav upp lite. Men. Efter ett underbart samtal med en av mina bästa vänner så kände jag att hjärnan kunde slappna av lite. Skaparkrampen lossnade lite under tiden som gick och jag kunde glatt påbörja en tavla under tiden vi pratade om allt och inget. Jag började återfå fokuset och frågorna ”Vad är inom mig just nu? Vilka färger gör mig glad just nu?” började spinna som glödande trådar på ett nystan. Glöden hade kommit tillbaks. Det kliar lite igen i fingrarna att börja skapa igen. Jobba med den röda tråden igen.

Så om du är i en liknande svacka just nu vill jag först och främst säga att du är FANTASTISK, både som du är och på det du gör, en kram ska du ha! ❤ Som lite pepp vill jag att du också ställer dig frågorna ”Vad vill jag göra? Vad gör mig glad just nu?”. Om det är så enkelt som att prata med en av dina nära och kära så gör det. Om det är att kladda obehindrat med olika färger som gör dig glad så gör det. Känn inte att du måste prestera, det är ok att vi inte är på topp jämt. ❤

Ta hand om dig och jag hoppas vi ses i Strängnäs den 1a oktober! ❤


English:

”I can’t draw.”

How many times have I not heard others say this? And how many times have I not had selfdoubt? To compare oneself with another might be the absolut worst thing you can do to yourself.

I wish that the feeling of happiness and strenght would overcome one another while we create, instead of being struck by selfdoubt and anxiety which we seem to be more filled with nowadays. To hear someone say ”I can’t draw” is like having given up on yourself. Of course you can draw! Everyone needs to start somewhere and we are all born with creativity! Everyone creates in their own way and of course you need to practice. Haven’t we practiced everything since the moment we were born? If you don’t practice on something, you won’t be able to reach your goals or develop yourself.

Last week, I was in a period where I kind of felt like ”I can’t draw – at all”. I did’nt have any inspiration, I was starting to compare myself with others, I did’nt have any strenght or force in my creativity so I gave up a bit. But. After at lovely time on the phone with one of my besties I started to feel more relaxed with myself. The artblock I had started to loosen up a bit as time went by, and I could actually begin with a new painting while the conversation went on. I started to focus again and the questions ”What is inside me right now? What colors make me happy right now?” started to spin in my head like glowing threads on a yarn. The fire had been brought back. Now it’s itching a bit in the fingers to start to create once more. To work with the red thread again.

So. If you should be in a similar period or reckognize yourself in all this, I just want to tell you that you are FANTASTIC, just as you are and on what you do, here’s a hug for you! ❤ And as a little bit of motivation, I want you to ask yourself these questions: ”What do I want to do? What makes me happy right now?”. If the simple answer is to talk with someone you care about and makes you happy, do it – make that call! Or if it’s to take out that piece of paper and just run wild with all the colors you have, as long as it makes you a bit happy, then do it! Don’t feel that you have to produce or perform enything. It’s ok to not be at the top all the time. ❤

Take care of yourself and I really hope we will meet in Strängnäs the 1st of October! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s