Positivitet, Skapandet

Liv och färg!

Det kliar och spritter av glädje i hela kroppen! Hela naturen tycks ha vaknat fullt ut nu och överallt kan man se blommor och blad utveckla sig i en rasande fart. Regnet som kom idag kom väldigt välbehövligt. Idag när jag gick en kort promenad på morgonen så kunde jag känna äppelblommen från sommaräppelträden. Helt ljuvligt. Vad som gjorde mig extra glad är att jag upptäckte att min ena svartvinbärsbuske, som är på baksidan av huset, som jag klippte ner i höstas har börjat visa livstecken igen. Jag log med öppen mun hela vägen jag rundade huset, hälsade glatt på ett par av grannarna, innan jag klev innanför dörren på framsidan igen. Så GLAD blev jag över att den har kämpat sig upp och skapat lite löv igen (och jag slipper gråta mer i tron om att jag hade dödat den).

Mina tankar just nu kretsar kring odling. Odling och att skvätta färg. Låta tankarna få försvinna ett ögonblick och bara grotta sig ner i något så livfullt som jord. Eller färg. Älskar att se när saker och ting växer, tyvärr är jag inte lika bra på att hålla ut och tålmodigt ge grödorna näring som jag desperat försöker lyckas med varje år. I år kände jag att jag inte orkade med odling. Men så kom mina fina grannar och vänner till min räddning och delade med sig av deras överflöd. Det gav mig tillbaks gnistan och en kväll passade jag på: jag sådde hälften av allt jag hade i min egen lilla frölåda (okej, en 10-del låter mer rimligt, har en tendens att köpa på mig alldeles för många spännande fröer xD ). Mycket har redan hunnit ta sig och jag måste nu köpa mer jord och plantera om hälften i större krukor. Det är något vackert ändå att ge sig hän åt något som lever och växer och envist försöka få det att överleva.

Den senaste veckan har jag faktiskt känt mig lite stressad, även fast jag knappt vill erkänna det. Mest har det berott på att jag sovit för lite och vill för mycket. Jag känner mig oerhört tacksam till min man som har låtit mig sova ut de dagar jag inte pendlat till Stockholm (du är bäst! ❤ ). Det var så välbehövligt att ÄNTLIGEN få hänga i ateljén idag. Bara skvätta färg. I stort sett hela dagen. Så underbart och så SKÖNT att få släppa alla tankar och bara låta färgen flöda fritt. Återigen har jag blivit påmind av vad jag mår allra bäst av. Tack Gud för att det finns färg som förgyller vår värld och för att jag fått gåvan att skapa!

Är du i en stressig situation eller lever du livet just nu? Vad mår du allra bäst av? Jag hoppas och önskar att du förgyller ditt liv genom att göra eller ägna mer tid åt sådant som du mår allra bäst av. Små steg åt den riktningen kan göra susen. Om du fortsätter att ge dig den tiden du behöver för att må bra, så kommer du se att det du mår bra av kommer ta mer och mer plats i din vardag. Livspusslet ordnar sig, tro det eller ej. Livet är alldeles för kort för att göra saker vi mår dåligt av. ❤

Jag önskar dig en fantastisk friyay och jag hoppas vi ses på utställningen i juni i Stockholm! Spread some love! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s