Allmänt

Strul och insikter

Ni som jobbar inom IT känner garanterat igen er. Ni har en plan för dagen som ni jobbar mot och sen händer det. Teknikstrul. Jahopp. ”Är det sladden?” Nej. ”Behöver jag starta om datorn?” Redan gjort det 10ggr nu – nej. Ni vet, ni prövar alla möjliga alternativ för att lösa problemet. Använder er trogna vän Von Google för att tappert försöka komma på de bästa sökorden för att få igenkänning på problemet ni stött på. Klockan tickar. Irritationen stiger för varje timme som går. Tillslut skjuter man upp problemet till lite senare och fokuserar på något annat, vad sägs som nästa dags uppgifter istället för dagens plan?

Igenkänning? Well, som egenföretagare kommer man inte heller undan när det strular. Tyvärr. Det blir dessutom extra svårt då man är själv och har ingen att bolla idéer med. Tack och lov så har jag ändå min man och son i närheten. När frustrationen hade gått till max och min sista lösning i huvudet var ”DET ÄR SÄKERT INTERNET STRUL?!!!!” kunde mannen lugna ner mig och ställa några enkla kontrollfrågor. Det jobbigaste och mest komiska i det hela är när problemet är en bagatellgrej som man har råkat missat. ”Jaha, var det den HÄR lilla knappen jag skulle ha tryckt på i Photoshop? ._.’ ”. Tack gode Gud för att allt har löst sig nu och jag kan börja bli effektiv i mitt arbete igen. Slutet gott, allting gott! (..Men jag känner mig snuvad på en dags arbete, haha.)

En annan grej som jag fick insikt om i veckan som varit är att min hjärna är inte som den ska! Okej, för att inte feltolka – sen jag blev mamma så omvandlades min hjärna till att enbart fokusera på barnet = att komma ihåg andra saker som t.ex. vad jag åt till frukost samma dag är inte särskilt intressant att komma ihåg. En naturlig process som sker när man får barn. MEN. Det verkar som att den hänger i sig. Jag hade en förhoppning, en förväntan om att mitt tidigare superbraiga minne skulle komma tillbaks successivt efter att jag började jobba. Nu har det gått 2 veckor sedan dess och jag tror jag får lägga ner förhoppningarna. Det fina dock är att det inte gör något att jag fått kasst minne (även fast det kan vara frustrerande att få ständiga minnesluckor varje dag), för jag har fått så mycket annat fint i mitt liv så det är ok. ❤

Något annat roligt som kommer får ni förhoppningsvis redan veta senare idag eller i början på nästa vecka! Fortsättning följer 😉

Ta hand om er och sprid kärlek! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s