Skapandet, Utställning

Färg på händerna

Har du upplevt ren glädje över någonting innan? Jag brukar oftast uppleva det när jag är i min ateljé. De senaste två veckorna har jag dessutom dykt ner i akryl-träsket – få kladda runt med färg på alla sätt som är möjliga är bland det bästa jag vet. Det gör mig SÅ glad! Finns det färgstänk på händerna (eller i ansiktet) efter att jag varit en heldag i ateljén då vet man att jag har ”flowat” (nytt uttryck för ”flow” som jag kom på nu) och haft så kul.

Jag är inne på något slags havstema med mina canvaser (dvs. mina akryl/mixed media tavlor). Jag vet inte varför men det kanske beror på att våren har kommit nu och jag har en stark längtan av att bada?! Älskar vatten nämligen, så älskar att bada. ❤ (Speciellt nu när det blir varmare, då är bada räddningen för såna som mig haha.) Dessutom är det väldigt kul att hitta och leta efter uttryck i de abstrakta formerna som skapas vid den flytande akrylen. Ett väldigt befriande, men stundtals krävande och frustrerande, arbetssätt. Befriande som i att bara hälla på färg och gå loss med min lilla mini-roller och sprayflaska. Frustrerande och krävande när jag inte vet vad det är jag ser riktigt eller fått ut på duken efter att allt har torkat. Ibland har det även skett att jag ser något innan färgen torkat och får massa idéer. Sen, när färgen väl torkat, så har det ändrat utseende igen och blivit något annat som gör att den superbraiga idén jag hade först inte alls passar längre. Sådär kan jag hålla på, fram och tillbaka tills det blir som jag vill ha det. Jag ser så mycket fram emot att dela med mig till er av det senaste jag skapat, håll utkik framöver!

En grej jag redan nu kan upplysa om är att det blir utställning i Stockholm i början på juni! Utställningen ”Gränslös” som jag, tillsammans med 13 andra fantastiska konstnärer gör, är en samlingsutställning med olika uttryck, media och former som bildar en gemensam helhet på temat gränslös. Missa in det! Du kan redan nu se datum här på hemsidan i footern, samt få lite mer info om det i mitt senaste instagram- och facebook-inlägg. Mer info kommer komma längre fram också men skriv gärna in datumet 4-9 juni redan nu i kalendern. Jag lovar att du inte vill missa detta!

Jag önskar dig en fin fredag och pass på att ta en våffla eller två!
Spread some love! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s