Marknadsföring, Skapandet, Utmaningar

Ditt stöd = ❤

Om du inte visste det så har det blivit mycket svårare för småföretagare att marknadsföra sig på sociala medier. Jag såg ett inlägg från en konstnär jag följer på instagram om att algoritmerna (de som hanterar hur ditt flöde ser ut på instagram/facebook) har blivit uppdaterade igen och om du inte klickar ”gilla” inom 2h timmar när du såg inlägget så hamnar det längst ner i ditt flöde! Detta orsakar att mina inlägg till slut inte visas alls i ditt flöde, varken på instagram eller facebook. När det väl händer så kommer ingen att se inlägget längre för att algoritmen slutar dela det till flödet helt och hållet. Hur sjukt?!

Det går att minimera risken i detta på mig och de favoritpersoner som du faktiskt följer på instagram/facebook genom att göra följande:

  • ”Gilla” så fort du ser ett inlägg från mig eller någon annan av dina favoriter.
  • Sätt på notifikationer på din telefon för apparna facebook och instagram, ett säkert sätt att inte missa några inlägg som dyker upp (förstår dock om du är som mig och tar bort de flesta notifikationer pga OVERLOAD av dem i telefonen).
  • Klicka på Instagram-texten uppe till höger och välj ”Favoriter”, så kan du lägga till mig bland dina favoriter så kommer mina inlägg visas högre upp i ditt flöde.
  • Klicka på Instagram-texten uppe till höger och välj ”Följer”, då kommer du få se alla inlägg från alla de personer du följer i kronologisk ordning så du verkligen inte missar något (detta var ursprungssättet så som Instagram fungerade tidigare innan de nya algoritmerna).

Dessa algoritmer strular alltså till det enormt för oss som är småföretagare och har sociala medier som första marknadsföringskanal. Men som sagt, det finns en del tips att ta till för att komma runt dem. Det kanske inte spelar så stor roll för dig som inte driver företag, men för mig som har en liten business i uppstarten betyder det enormt mycket!

Jag är oerhört tacksam för ditt stöd, alla ”likes” och delningar betyder så otroligt mycket för mig! ❤ Hoppas jag har kunnat lära dig något också mitt i all text av desperat hjälp.

Ta hand om dig och glöm inte att sprida lite kärlek ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s